Als slapen niet vanzelfsprekend is…

Als slapen niet vanzelfsprekend is…’s Nachts heerlijk genieten van een welverdiende rust. Wie wil dat niet? Maar wat als jij tot die 20 procent van de Nederlanders behoort die last heeft van slapeloosheid en moeite heeft om in slaap te komen?

Jeroen Verstappen, Zen.nl Nijmegen

Een op de vijf Nederlanders herkent de symptomen van slaaptekort wel. Overdag voel je je duf en reageer je prikkelbaar op je omgeving. Terwijl de onrust door je lijf giert, val je ‘s avonds voor de tv in slaap. Eenmaal in bed hoop je op een goede nachtrust, je bent immers zo moe. Maar dan lig je toch weer wakker. En wat je al niet hebt geprobeerd om toch die slaap te vatten: van warme melk tot melatonine, van een rustig muziekje tot slaappillen. Allemaal tevergeefs…
         De zoektocht naar een oplossing voor slaapprobleem is vaak een moeilijke. Wanneer een nieuwe poging niet effectief blijkt te zijn, zorgt dat weer voor frustratie en moedeloosheid. Wil je de zoveelste teleurstelling voorkomen? Dan is het tijd om je slaapprobleem bij de wortel aan te pakken. Dan is het tijd om te leren stoppen met piekeren. Het is vaak namelijk juist die vurige wens om vanavond wel goed te slapen, die maakt dat je niet kunt slapen. En die je piekerend wakker houdt.

Zen en de kunst van het slapen
Binnen de eeuwenoude traditie van het zenboeddhisme is een methode ontwikkeld die bewezen effectief is om beter te kunnen slapen, namelijk meditatie. Meditatie helpt je om de (pieker)gedachten steeds meer los te laten. Door te mediteren leer je je minder druk te maken, en het idee dat je niet kunt slapen, los te laten. Zen is een aandachttraining waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is.

Meditatiecursus bij Zen.nl
Bij een zenmeditatiecursus van Zen.nl leer je op een nuchtere, heldere manier de techniek van het mediteren. Wij houden het graag praktisch en concreet. Daarom combineren we de eeuwenoude traditie van zen met inzichten uit de hedendaagse wetenschap. Zo meten we bijvoorbeeld regelmatig welke effecten onze cursisten ervaren door de meditatie.

Kom kennismaken met zenmeditatie!
Wil jij je slapeloosheid aanpakken en ervaren wat zenmeditatie voor je kan betekenen? Kom dan gerust eens een proefles volgen bij jou in de buurt. Je kunt je hier opgeven. Wil je liever eerst persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze studieadviseur Jeroen Verstappen: 024-66 36 420 of mail: jeroen@zen.nl