Een week zenvol wandelen

Een week zenvol wandelenZes dagen wandelen van 2 t/m 7 juli dwars door Nederland met Anya Wiersma

Wandelen is helemaal hot tegenwoordig, en daar zijn goede redenen voor. Misschien is flink wandelen wel het beste wat een mens kan doen voor zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wandelen is echt goed voor alles, zo toont onderzoek steeds weer aan. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, geheugen en gewicht, ze worden er almaar beter van. En niet te vergeten: ook je humeur krijgt er een flinke oppepper door. Iedereen met een beetje ervaring weet dat er geen betere voetmassage is dan wandelen; juist deze extra doorbloeding van de voeten maakt wandelen gezonder dan fietsen. Wandelen zou zelfs Alzheimer voorkomen, volgens onderzoeker Ernest Greene.

In stilte
Wandelen in stilte, zoals wij dat doen, versterkt dit heilzame effect nog eens in hoge mate. Juist wandelen om het wandelen zelf maakt pelgrimeren een zenvolle oefening. Op deze manier wandelen doet geest en lichaam optimaal samenwerken en maakt dat de ademhaling spontaan en diep wordt. Je komt helemaal los van de sleur van elke dag en de bezinning op wat je bezighoudt is spontaan en ongedwongen. Het werkt als therapie, maar voelt aan als vakantie. Het in stilte lopen in een groep heeft veel voordelen. Je hoeft geen gesprek gaande te houden, maar je bent toch niet alleen. De mooie route is voor je uitgestippeld en de begeleider weet de weg. Je hoeft dus echt nergens aan te denken en je kunt helemaal opgaan in het landschap en genieten van elk moment. Je gedachten stromen; nieuwe inzichten dienen zich aan. Een diep gevoel van rust en inspiratie maken zich meester van je, terwijl de energie overal voelbaar door je lichaam stroomt. Wandelen in stilte is de ultieme vorm van zen in actie. In de pauze is er voldoende tijd om kennis te maken met je reisgenoten en je ervaringen te delen.

Koffie/thee/lunch wordt verzorgd en overnachtingen in lokale hotelletjes of campings kun je zelf boeken. Natuurlijk kun je ook naar huis gaan om te overnachten. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Het programma start steeds om 9.00 uur:

Dag 1: Maandag 2 juli, afstand: 31km
Van Amsterdam, (station Muiderpoort) naar Hilversum
Dag 2: Dinsdag 3 juli, afstand: 25km
Van Hilversum naar Zeist
Dag 3: Woensdag 4 juli, afstand: 22km
Van Zeist naar Doorn
Dag 4: Donderdag 5 juli, afstand: 24km
Van Doorn naar Elst (provincie Utrecht)
Dag 5: Vrijdag 6 juli, afstand: 28km
Van Elst naar Heelsum
Dag 6: Zaterdag 7 juli, afstand: 22km
Van Heelsum naar Arnhem

Kosten per dag, inclusief begeleiding, bagagevervoer, koffie/thee/cake en lunch:
€40,- en €30,- voor cursisten en oudcursisten van Zen.nl. Deelname per dag is mogelijk.*

 Boek hier uw deelname 


* Annuleren kan tot twee weken voor aanvang van de pelgrimstocht. De annuleringskosten bedragen €15,-.