Komende sesshin over jouw ikigai en de zin van het leven


We feliciteren Lilian Daishin van der Vaart met de eerste en zeer geslaagde sesshin onder haar leiding, die afgelopen zaterdagochtend traditiegetrouw werd afgerond met de fotosessie. De zon scheen toen volop.
         Het prachtige zachte najaarsweer, de schitterende herfstkleuren en vooral het boeiende thema vriendschap maakten deze eerste sesshin onder leiding van Lilian Daishin van der Vaart van Zen.nl Eindhoven tot extra groot feest. Natuurlijk ervoeren deelnemers ook de confrontatie met de vele perioden mediteren en het afzien dat daarmee gepaard gaat. De inhoud van de teisho's over vriendschap en de koan Wat is vriendschap? Gaven iedereen zo veel stof tot nadenken, dat de pijn in de knieën allang weer is vergeten, terwijl de inspiratie nog volop nawerkt. Op deze manier is een sesshin vaak een uiterst praktische manier om anders om te gaan met de uitdagingen die het dagelijks leven biedt.

Komende wintersesshin over
de zin van het leven

De herfstsesshin is nog maar net achter de rug en we zijn alweer begonnen met de voorbereidingen van de komende wintersesshin van 20 t/m 26 januari 2019. Het thema zal dan zijn: Mijn ikigai / de zin van het leven.
Naast het populaire boekje Ikigai gebruikt Rients ook het goed leesbare boek: Filosofie en de zin van het leven, geschreven door de bekende Britse filosoof Julian Baggini. Het aardige van dit boek is dat Baggini de gedachten van veel filosofen over dit thema kort en duidelijk samenvat. Juist vanwege deze zeer verschillende opvattingen zullen de vele aspecten van de zin van het leven goed belicht kunnen worden en ons helpen onze ikigai vorm te geven.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor de wintersesshin met Rients van 20 t/m 26 januari in Lochem.