whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, winterdip. NLP cursus, lichtlamp, energie, levenslust, yoga, proefles, meditatieles, introductiecursus, depressief, huilbuien


Geen winterdip door zenElice Zen.nl Bergen op Zoom

In juni 2019, waren mijn man en ik met onze zeilboot een tocht aan het maken van België naar Engeland. Ondanks deze mooie en spannende zeiltrip bleek ik nog steeds last te hebben van mijn winterdip, terwijl het nu toch zomer was?
De laatste vijf jaar, kwamen bij mij in de winter vervelende 'winterdips' om de hoek kijken. Ik had nergens zin in, was depressief, had huilbuien en zag geen mooie dingen meer in mijn leven. Dit raakte ook mijn man en kinderen maar zij konden mij niet echt helpen. Gelukkig verdween dit in de zomer en borrelde ik weer van de energie en levenslust.
Ik was continu op zoek naar oplossingen om de winterdip te lijf te gaan. Zo had ik een NLP cursus gevolgd maar het hielp niet. Ook op internet heb ik veel gezocht naar oorzaken van winterdips en handvaten om het tegen te gaan; een lichtlamp, Sint Jans Kruid, Vitamine D, veel wandelen, positief denken en Yoga maar niets hielp blijvend. Hulp zoeken bij een coach wilde ik wel maar iets weerhield mij ervan om dit te doen want waar vind je een coach die goed bij je past en betaalbaar is.
In september 2019 zag ik op facebook dat er in Bergen op Zoom een gratis proefles werd gegeven door Zen.nl en heb ik mij direct aangemeld. Ik was nog wel wat sceptisch over mediteren en alle rituelen maar had besloten om de lessen te gaan volgen want op internet had ik veel gelezen over de goede effecten van mediteren. Na een aantal meditatielessen had ik het gevoel dat het me goed deed en ik voelde me nog beter dan ik al deed. Ik had een euforisch gevoel en het leven kon op dat moment niet veel mooier zijn maar de winter was er nog niet……
Iedere morgen en avond probeerde ik trouw een kwartier thuis te mediteren en op de woensdagen ging ik naar mijn meditatieles. Ik merkte dat het mediteren in de buitenlucht voor mij heel fijn was en deed dit ook heel vaak. De frisse lucht, de opkomende zon en de vogeltjes die fluitend de ochtend begroeten. Ik kreeg hier nog meer energie door. In januari 2020 bij de evaluatie van de introductiecursus vroeg mijn zenleraar wat het mediteren voor mij had gedaan. Ik kan zeggen dat ik mijn doel heb bereikt: ik had nog steeds geen winterdip! Kortom mediteren doet mij goed en ik wil dit als een vast onderdeel in mijn dagelijks leven blijven toevoegen.