whatsapp
 


Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Mediteren voor beginners

Zenmeditatiecursus geeft meer rust en energie

Meld je hier aan voor een introductiecursus bij jou in de buurt

of doe eerst een gratis proefles

De introductiecursus is leren mediteren voor beginners, dus voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met zenmeditatie. Tijdens de cursus leer je hoe deze eeuwenoude techniek in je dagelijkse praktijk toe te passen. De introductiecursus van één les per week bestaat uit twee semesters. In het eerste semester staat Leer denken wat je wilt denken centraal. Je leert mediteren, krijgt veel uitleg over de werking en de effecten van het mediteren en je wordt begeleid bij het opbouwen van je meditatiepraktijk. Elke les is er een interactieve inleiding, er wordt gemediteerd, ervaringen uitgewisseld en we sluiten af met thee. De inleidingen geven je inzicht in de oorzaken van stress, slapeloosheid en onrust. Je krijgt concrete handvatten hoe dit aan te pakken.
In het tweede semester van de introductiecursus staat Leer voelen wat je wilt voelen – Zenvol omgaan met emoties – centraal. Door beter te voelen verdiep je je meditatie, vergroot je de bewustwording, leer je je emoties beter te doorzien en werk je aan meer autonomie. De introductiecursussen starten begin september en begin februari en vormen een prima opstap voor deelname aan een doorlopende groep voor gevorderden. In de groepen voor gevorderden staat de toepassing van zen in de praktijk centraal, met boeken als bijvoorbeeld Zen en geluk en Zen en keuzes maken.

Meld je hier aan voor een introductiecursus bij jou in de buurt

tekening van vier personen die mediteren, elke persoon heeft een kussentje in een andere kleur
  • meer rust
  • minder stress
  • beter slapen
  • beter voelen
  • meer aandacht
  • beter kunnen luisteren
  • minder storende emoties
  • meer energie

Alle nieuwe inzichten en de verdieping ervan door de regelmatige beoefening van meditatie, zorgen ervoor dat deelnemers de introductiecursus als leerzaam, inspirerend en verrijkend ervaren. De wekelijks lessen van een ervaren leraar en de uitwisseling met je medecursisten stimuleren de toepassing van zen in je dagelijks leven. Daardoor merk je meestal binnen een paar weken al welke positieve effecten het mediteren jou geeft.

De schrijver Tommy Wieringa over zenmeditatie:
De algemene effecten die met de werking van zenmeditatie in verband worden gebracht, zoals focus, kalmte en controle onderschrijf ik een voor een.

Meld je hier aan voor een introductiecursus bij jou in de buurt

of doe eerst een gratis proefles