whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, online mediteren, online, workshops, keuzes maken, wie ben ik, zenvol werk


Online workshopsJuist deze corona tijd schept een bijzondere kans om extra te reflecteren op ons werk en de keuzes die we willen maken. Daar nu bewust mee bezig zijn, zal zijn vruchten gaan afwerpen als we ons ‘normale’ leven weer kunnen oppakken. Hoe kunnen we ons nieuwe werkelijkheid straks echt een nieuwe glans te geven?

Online workshop over keuzes maken
De vertraging waarin we nu leven is als een lange meditatie. Het geeft je de tijd om in de spiegel van je dagelijks leven te kijken en te ontdekken wat van werkelijke waarde voor je is. Nu de vaart en hectiek van alledag even iets minder vanzelfsprekend zijn, is er ruimte om ook eens te kijken naar de koers die je wilt uitzetten naar de toekomst. In de tweedelige online workshop Zen en keuzes maken geef je jezelf de tijd om precies dat te doen: kijken waar je nu staat, je bewust worden van wat je waardevol vindt en een overwogen keuze maken voor de volgende stap die je wilt zetten. Door de grote keuze bewust te maken, worden de kleinere keuzes op weg naar je doel voor de hand liggend. Je kunt de workshop online volgen op zaterdag 2 en 9 mei.

Online workshop over werkgeluk
Voor wie werkdruk ervaart en daar zenvoller mee om wilt gaan, is de workshop van werkdruk naar werkgeluk. Die was het afgelopen jaar in acht plaatsen te volgen. Eerdere deelnemers vonden in de workshop antwoorden op vragen als: hoe ga ik beter om met kritiek, met mijn perfectionisme, mijn ambities, mijn onzekerheid? Hoe krijg ik beter contact met mijn collega’s, leidinggevenden, medewerkers, klanten? Hoe ervaar ik meer plezier, rust en zin in mijn werk? Hoe kan ik meer mezelf zijn op mijn werk? De workshop kun je online volgen op zaterdag 25 april en is als het ware een oefenwerkdag, waarin je oefent met spel, energie en verbinding.

Online workshop Wie ben ik? voor gevorderden
Het afgelopen jaar hebben bijna 200 mensen de succesvolle workshop “Wie ben ik?” over ego gevolgd. Veel mensen zijn zich daarbij meer bewust geworden van hun patronen en hun bubbels. Vaak leidt bewustwording niet direct tot grote veranderingen, het gaat (gelukkig) geleidelijk. En vaak geeft bewustwording in eerste instantie ook frustratie; je ziet jezelf nu veel helderder, steeds in dezelfde valkuilen stappen. Voor mensen die de “Wie ben ik?”-workshop eerder hebben gevolgd en graag nog eens dieper willen kijken om de groeiende bewustwording en daarmee de gestage verandering, kracht bij te zetten, is er nu een online vervolgworkshop van een dagdeel. Door je opnieuw te verdiepen in de vraag ‘wie ben ik?’ en gericht op zoek te gaan naar het inzicht dat in je bubbels besloten ligt, kan je de stap gaan zetten om van je frustratie je inspiratie te maken. Deze workshop van een halve dag kun je volgen op zaterdag 25 april.