whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, stress, proeflessen, introductiecursus, zen.nl Enschede, rust, samenleving, veel bezig, gelukkig, ontspanning, begeleiding, plezier, duurzaam geluk, in balans, omgaan met stress, gedachten, lockdown, lessen

Foto gemaakt door: Marjolijn Plomp BogaardCecille neemt stokje over bij Zen.nl EnschedeVanaf 1 januari heeft Cecille Plomp Bogaard het stokje overgenomen van Kyogen Fleer bij de vestiging van Zen.nl Enschede. Cecille: “Er is een tekort aan rust in onze samenleving, we zijn te veel bezig. Daar worden we niet gelukkig van.”

Meditatiecentrum Zen.nl Enschede bestaat sinds 2014 en heeft al vele Twentenaren leren mediteren. “Mediteren is op zich niet moeilijk, maar er ook echt rust en ontspanning in vinden kost in het begin moeite. Daarom bieden wij in het centrum goede begeleiding in de vorm van ervaren leraren, stimulerende groepen en een uitgebalanceerd cursus- en opleidingsprogramma”, aldus Cecille. “Zo heb ik het lesgeven van Kyogen geleerd en geef ik al geruime tijd nu zelf met veel plezier lessen aan beginners en gevorderden.”
Nu komt daar het runnen van de gehele vestiging bij. Cecille: “Ik heb een drukke baan als media-adviseur video’s bij Saxion Hogeschool. Dat werk doe ik met veel plezier, en toch wil ik dit heel graag combineren met de zen.”

“Overname in deze tijd is best spannend, maar we hebben gezien dat er behoefte is aan plekken zoals deze. We zien vaak na een paar weken al dat de lichtjes in de ogen van de mensen weer terugkomen. Dat ze echt beter in hun vel zitten. Daar doe ik het voor, ik denk ook dat het voortzetten van deze meditatie-plek erg nodig is, vooral in deze tijd.

Kyogen: “Ik ben blij dat ik het stokje over kan dragen zodat ik me meer kan gaan richten op mijn werk als verpleegkundige. Zen en verpleging is een fantastische combinatie om nieuwe inzichten op te doen en iets te betekenen. Uiteraard blijf ik wel lessen verzorgen en mensen coachen bij Zen.nl Enschede. Dat vind ik veel te leuk.”
Cecille: “en daarmee krijg ik mooi de kans om op deze manier mensen te faciliteren in duurzaam geluk, een missie waar ikzelf ook gelukkig van word.”
Hoe het werkt? Cecille: ” Onze lesmethode is al meer dan 30 jaar in Nederland in gebruik. Zenmeditatie leert je in het nu en in balans te zijn, beter om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie word je je meer bewust van je gedachten en welke betekenissen je hier allemaal aan geeft. Daarmee worden je gedachten minder allesbepalend en krijg je meer zicht op wat je werkelijk wilt.”

In februari starten er weer nieuwe Introductiecursussen. In januari zijn er gratis proeflessen voor een eerste kennismaking. Waarschijnlijk zullen deze eerst nog online plaatsvinden. Cecille: “Daar draaien we onze hand niet meer voor om. In de afgelopen tijd hebben we geïnvesteerd om online en ook hybride les te kunnen geven. Er is geen week geweest waarop we dicht zaten. We merkten dat een groot deel van onze cursisten het erg prettig vond om in lockdown zo toch de lessen te kunnen blijven volgen.

Meer info: zen.nl/enschede