whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Niet Aangeboren Hersenletsel, NAH, energie, verbinden, vertrouwen, dialoog, Rients, ApeldoornUitnodiging
Zen en Niet Aangeboren HersenletstelTim van de Krogt / Zen.nl Apeldoorn / 7 september 2023

Tim schreef in maart dit jaar een artikel over zen, hersenletsel en energie en de reacties daarop leverden inspiratie voor vervolgstappen. Lees hier het eerdere artikel.

Delen

Op mijn vorige artikel over mijn Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heb ik veel reacties ontvangen. Het is bijzonder te ervaren dat ik met mijn artikelen anderen inspireer en dat heeft mij weer geïnspireerd. Opnieuw besefte ik hoe gedeelde ervaringen mensen met elkaar verbinden, vooral wanneer deze ervaringen ingrijpende veranderingen in onze levens teweeg hebben gebracht. Het lijkt een stevig fundament te leggen voor vertrouwen, waardoor mensen vrijuit kunnen delen wat hen diep heeft geraakt, zonder dat daarbij veel uitleg nodig is.

Ontmoeten

Met de diverse reacties die kwamen, ontstond bij mij de wens om een bijeenkomst te organiseren. Daarom heb ik samen met Andrien, cursist bij Zen.nl Ede, een programma opgesteld voor een ontmoeting van zo'n anderhalf uur. Tijdens de bijeenkomst hebben we de gelegenheid om elkaars verhaal te horen en om daarin een verdiepingsslag te maken middels 'de' dialoog, zoals we die bij zen.nl voeren. De dialoog is een prikkelvriendelijke manier van communiceren. Mocht je deze vorm van overleg nog niet kennen, lees dan hier een mooi artikel van Rients over de dialoog.

Het programma ziet er als volgt uit:
1. Voorstelrondje / check in (25 minuten)
- Wie ben je?
- Wat heb je meegemaakt?
- Wat verwacht je van de bijeenkomst?
2. Meditatie (25 minuten)
3. Dialoog (25 minuten)
- Hoe heeft het NAH je leven beïnvloed?
4. Theeceremonie (5 minuten)
5. Leerpunten / reflectie (5 minuten)
- Wil je een vervolg geven aan deze ontmoeting?

De bijeenkomst staat gepland op zondag 15 oktober, aanvang 10.00 uur. Locatie Zen.nl Apeldoorn, parkeren kan voor de deur. Zen.nl Apeldoorn ligt 10 minuten lopen vanaf Station Apeldoorn.

We hebben al een aantal aanmeldingen, maar ook nog ruimte voor extra deelnemers. Mocht je er bij willen zijn, meld je dan graag aan door mij een bericht te sturen op: timvdkrogt@gmail.com