whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven

Zenleiderschapsforum opgericht & oproep aan vrouwen


Zenleiderschapsforum opgericht & oproep aan vrouwenAfgelopen woensdagavond is de eerste bijeenkomst gehouden van het nieuw opgerichte zenleiderschapsforum. Ondanks de voorjaarsvakantie was de opkomst groot. Deelnemers hebben de eerste bijeenkomst als een succes ervaren. Na 20 minuten mediteren en een boeiend kennismakingsrondje, stak BDO-partner Chris van den Haak een inspirerend verhaal af over hoe het mediteren hem in zijn loopbaan heeft geholpen in balans te blijven. Fysieke stressklachten waren aanleiding om te leren beter voor zichzelf te zorgen. Zo kwam hij 20 jaar geleden in aanraking met zen, wat hem sindsdien heeft geholpen goed in balans te blijven. De laatste drie jaar, zo vertelde Chris, zijn z’n persoonlijke effectiviteit en vooral ook spirituele diepgang (zeg maar geluk) enorm toegenomen. Drie jaar geleden besloot hij namelijk zen niet langer voor zichzelf te houden. Hij heeft zijn hele afdeling, in een workshop van een dag, kennis laten maken met zenmeditatie. Dit was een groot succes en tot op de dag van vandaag mediteert ruim een derde van zijn directe collega’s regelmatig en komen ze vier keer per jaar samen voor een verdiepingsworkshop van een halve dag bij Zen.nl. Deze positieve ervaringen waren aanleiding om zen op te nemen in het opleidingsprogramma binnen BDO-landelijk. Daar bleek vanaf het begin veel belangstelling voor te zijn.
         Hij vertelde eigenlijk verbaasd te zijn over de vrijheid die hij nu voelt. Terwijl hij minder uren per week werkt, lukt het tegelijk om meer voor mens en organisatie te kunnen betekenen en zijn grenzen verder te verleggen. Hij raadde alle aanwezigen aan om samen met hem zen niet alleen te gebruiken voor de eigen effectiviteit, rust en balans, maar het vooral ook te delen met vrienden en collega’s. Volgens hem is het daarbij belangrijk zelf stevig in je zen-schoenen te staan en de diepgang op te zoeken, want niet al je collega’s zullen meteen staan te juichen als je met ZEN aan komt zetten. Meer diepgang vindt hij door het meedoen aan de sesshins en de zen-nacht-marathons. Beide werden door hem van harte aanbevolen en zorgen, aldus Chris, voor een grensverleggende ervaring. Na afloop werd er genoten van een verrassend vegetarisch driegangenmenu en vormde de inleiding van Chris een bron van inspiratie voor een geanimeerde en leerzame uitwisseling van ervaringen. Er werden veel suggesties uitgewisseld voor meer zen op het werk.

Oproep vooral ook aan de zenvolle vrouwen
Het zenleiderschapsforum is succesvol van start gegaan, en wil graag verder groeien, zodat er over enige tijd ook in het Westen van het land een tweede forum van start kan gaan. Vooral vrouwen roepen we op om mee te doen aan het forum, want die zijn helaas nog ondervertegenwoordigd in het nieuwe zenleiderschapsforum. Dus ben jij adviseur, beleidsmedewerker, manager, zzp-er of CEO en wil je meewerken aan een zenvollere maatschappij met meer duurzaam geluk voor veel mensen, meld je dan nu aan om er bij te zijn als Pia Velema op de volgende bijeenkomst, woensdag 12 juni vertelt over haar ervaringen met zen op het werk en het verhogen van kwaliteit in leven en werk. Klik hier voor meer informatie en aanmeldingen of als je vragen hebt, neem contact op met Jeroen Verstappen 024-6636420