whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, doel, Janneke Koch, proefles, introductiecursus Alkmaar


Doelgerichte zen in AlkmaarJanneke Koch, Zen.nl Alkmaar

In Alkmaar is een nieuwe zendo geopend door Janneke Koch. Wat drijft Janneke en hoe zenvol zijn de aanleiding, de motor en het doel?

Alles begint met een wens. Toen ik twee jaar geleden verhuisde naar de regio waar mijn roots lagen, ontstond eigenlijk direct de wens om hier te ondernemen wat ik het liefste doe: zenles geven. Mijn werk als zenleraar geeft me veel voldoening en plezier. Het is geweldig om te zien als mensen ontdekken wat de kracht van mediteren is, en welk verschil dit in hun leven kan maken. Bijdragen aan het geluk van anderen maakt mij gelukkig.

Hoewel Zen.nl met al 39 vestigingen door het hele land zit, was de provincie Noord-Holland tot nu toe nog onontgonnen gebied. Tussen Amsterdam, Haarlem en Leeuwarden was er nog geen vestiging. Niet omdat hier geen behoefte is aan meditatiecursussen en zitgroepen; we kregen in de zendo’s in Haarlem en Amsterdam soms cursisten uit Castricum, Alkmaar en zelfs uit de Kop van Noord-Holland. Een wens én een kans dus!

Met de support en coaching van Arthur (Zen.nl/Amsterdam) en Pia (Zen.nl/Haarlem) is het gelukt om de wenskans om te zetten in een doel. Dat begint met heel bewust weten wat je wens is en concreet maken. Dat is makkelijk gezegd – ook door mij als leraar in de lessen – maar het vergt moed en daar kan een coach ontzettend behulpzaam bij zijn. Door heel concreet te formuleren en uit te spreken veranderde de wens “ik zou ooit wel in Alkmaar een zendo willen openen” in de keuze “ik ga in januari 2021 starten met de zendo in Alkmaar”. Door de tweede corona lockdown werd januari uiteindelijk september, maar toch: doel behaald!

In een mooie, rustige, goed gelegen ruimte vestig ik de zendo van Zen.nl/alkmaar. De zendo ligt heel centraal in het stedelijk gebied ‘HAL’ – Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk en is ook goed te bereiken voor mensen die uit de regio komen. In Alkmaar beginnen we met introductiecursussen op dinsdagavond om vervolgens door te groeien naar een bloeiende zendo waarin veel mensen, ook in doorgaande groepen, wekelijks kunnen blijven mediteren en geïnspireerd kunnen worden. De eerste proefles was een groot succes en er volgen er komende week nog een heel aantal.

Klik hier voor meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden voor een van de komende proeflessen.