whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Tibet, Rients, Dolma, fonds, donatie, vluchtelingenkamp


Zen.nl steunt TenzinZen.nl steunt het werk van het Tibetfond Dolma. Dit is een klein fonds dat heel veel goed werk doet voor Tibetanen die gevlucht zijn naar India. Zen.nl sponsort al jaren Lhamo, een jonge non die samen met haar zuster gevlucht is uit Tibet en zo kan studeren, net als Tenzin (foto) die gesponsord wordt door het fonds.

We kregen onlangs bericht van het fonds en ze schreven o.a. het volgende:

De laatste maanden heeft in de Tibetaanse gemeenschap in India een nieuwe golf toegeslagen met veel zieken en een aantal doden. Er is te weinig geld voor voldoende bescherming en het levensonderhoud van veel Tibetanen is weggevallen. Winkeltjes gesloten, geen taxichauffeurs meer aan het werk, geen verkoop van Tibetaanse spullen in de grote steden. Alles in lock down, zo veel mogelijk binnen blijven en nog maar minimale mogelijkheden om eten te kopen. Het blijven heel verontrustende berichten waarbij een gevoel van machteloosheid snel toeslaat. Toch proberen we als Dolma steun te bieden waar het mogelijk is. Het afgelopen half jaar konden we voor bijna € 4.400 overmaken aan voedselhulp. Het is net datgene wat de mensen weer een beetje vooruit helpt. En het geeft hen een innerlijke kracht om door te gaan want we laten ermee zien dat mensen aan de andere kant van de wereld aan hen denken en hen niet in de steek laten. Dankzij uw donaties kunnen we dat nog steeds volhouden. Heel veel dank daarvoor!

Zen.nl verhoogd deze maand de donatie eenmalig met 500 euro om het werk van het Tibetfonds extra te steunen in deze crisistijd. Rients bezocht enkele jaren geleden het vluchtelingenkamp waar deze mensen wonen. Lees hier het verslag van dat bezoek. Voor meer info over het Tibetfonds zie: Tibetfondsdolma.nl